DU ER HER: > forside > hvad er bæredygtig kystkulturHvad er bæredygtig kystkultur


Projektet Bæredygtig Kystkultur er paraplyen over en række bæredygtige initiativer, som i de kommende år skal få livet på Djurslands kyster til at blomstre. Side om side med de traditionelle erhverv vil vi iværksætte og være fødselshjælpere for en række nytænkende projekter, hvor rammevilkår for udvikling af kystzonen og havområderne samt anvendelse af havets ressourcer, indgår i en bæredygtig omstilling.  


Bæredygtig Kystkultur står selv for få udvalgte projekter, typisk i samarbejde med andre aktører, og organisationen indgår desuden som partner i andre højt prioriterede projekter. I rollen som fødselshjælpere hjælper Bæredygtig Kystkultur med adgang til organisationens netværk. Desuden tilbyder organisationen udvalgte projekter at modtage sparring, helt fra idéfasen til projektbeskrivelse, forretningsplaner, finansiering og fundraising samt implementeringsfasen.


Projekterne kan for eksempel handle om at:


·  Høste nogle af de mange typer af fisk, skaldyr og havplanter, som vi kender, men ikke bruger i dag. Og sikre at det sker på en forsvarlig og miljøbevidst måde.


·  Sætte havbønder som fiskere, tangdyrkere, kokke, iværksættere, producenter og skæve tænkere sammen for at udvikle havets ressourcer til nye, værdifulde kvalitetsprodukter og fødevarer.

·  Få gang i lokalsamfundene med utraditionelle produktionsfællesskaber, deling af viden, spændende oplevelser og en bæredygtig livsstil. Her skal være dejligt at bo og nyde livet.

Bæredygtig Kystkultur skal være til gavn for alle. For fiskere og tangdyrkere, for nye iværksættere og erfarne producenter, for unge familier og turister med lyst til nye oplevelser, og for aftagere på jagt efter værdifulde produkter.